Rólunk
Kik is vagyunk és hogyan segíthetünk Önnek?
 

Üdvözlöm!

Gál Sándorné vagyok a Cserőháti Vendégház tulajdonosa. Ha honlapunkon jár, ír, vagy telefonál nekünk velem fog kapcsolatba kerülni.

Kívánom, hogy ez a kapcsolat kölcsönös megelégedésünkre szolgáljon.

Vendégházunk logója: Példa kép  erről könnyen azonosíthat bennünket.

Tiszta szívvel kínálom fel Önnek Vendégházunk melegét és menedékét a nyugalmat és derűt sugárzó, élettel teli Tisza-tó köszöntésével. Amennyiben a Tisza-tóhoz készül, vagy csak tervezi utazását, de még nem döntötte el, merre induljon, szíves figyelmébe szeretném ajánlani a Cserőháti Vendégházat. Utazzon hozzánk és Fedezze fel a mesés Tisza-tó titkait és csodáit.
Kérem, ne habozzon és lépjen velem kapcsolatba az alábbi elérhetőségek egyikén az Ön szolgálatában: Gál Sándorné 3388, Poroszló, Berzsenyi út 2.

Telefon: +36-36/950 -709
Mobil: +36-70/231 -9765
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Példa kép

Vendégházunk "2009 év Turisztikai Szolgáltatója a Tisza-tavi Régióban" megtisztelő cím tulajdonosa.

Megközelítés:

Településünket a 33-as főközlekedési út szeli át. Így az ország bármely részéről megközelíthetők vagyunk autóval. A vonattal a Füzesabony-Debrecen vonalon lehet elérni. Távolsági buszokkal Budapestről, Miskolcról, Szolnokról, Debrecenből, Mezőkövesdről, Egerből minden nap van közlekedés.

GPS: 47,6439-20,6533

Nyitvatartás: idényjelleggel üzemelő

Elhelyezés

Vendégházunkban 2 apartman található 3 szobával összesen 14 férőhellyel.

Zajos, bulizós Társaságok fogadására nem alkalmas a vendégház, várunk: családokat, kirándulókat, túrázókat, madárbarátokat, természetfotósokat.

1. sz.apartman: 1 szoba 4 ágy, zuhanyzó, WC, mini konyha teljes felszereléssel: hűtő, mikró, tea-Kávéfőző, kenyérpirító, főző és tálalóedények.  Teraszra nyíló + asztal, szék.

2. sz.apartman: 2 szoba 4 és 2 ágyas + gyermekágy, Kádas fürdőszoba WC-vel, étkezőkonyha teljes felszereléssel. Kerekesszékkel járható. Teraszra nyíló + asztalok, székek.

 

 

Fás, gyepes, parkosított udvarunkban ingyenes parkolási lehetőség, gyermekjátszó: hinták, homokozó, csúszda, bográcsozási-grillezési lehetőség, árnyas fák alatt padok-asztalok, horgászoknak halpucoló-asztal.

alaprajz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konyhás apartman! (zuhanyzós fürdőszoba, TV, rádió, mikrohullámú sütő)


Ingyenes transzfer a vasútállomástól
Térítésmentes parkolási lehetőség

A szülőkkel egy szobában elhelyezett 2 éven aluli gyermek szállása ingyenes.


Amit még kínálunk:

Parkosított kert * gyermekjátszó * hinta * csúszda * homokozó * sakk * dominó * társasjátékok * kártyák * babaágy, gyermekfürdőkád, etetőszék, bébi hinta

Szabadtéri főzés, bográcsozás, grillezés vagy szalonnasütés, nyársalás

kerekesszékkel járható Akadálymentes szálláshely

Térítéssel igénybevehető szolgáltatások:

Programok:

 • Sétahajózás a madárrezervátumban
 • Felfedező túrák a Tisza-tavi madármegfigyelő tornyoknál --
 • Horgászás a Tisza-tavon, Cserőn és a Laskó patakon
 • Kerékpártúra a Tiszavalki Vadlúdtoronyhoz és a Cinege lovardába
 • A Tisza-tavihajókázás, kenuzás
 • Kerékpártúra a Kiskörei Vízlépcsőhöz
 • Kis tavi körtúra: átkelés komppal az élőtiszán Tiszadorogma vagy Tiszacsege-nél
 • Gyógyfürdőzés: 50 km körzetben 6 gyógyfürdő
 • Éjszakai fürdőzés a Tiszaörsi fürdőben, vagy a Fűzfa Pihenőpakban Poroszlón.
 • Tiszafüredi gyógy centrum szolgáltatásai orvosi beutalóval TB-re
 • Túra Várlátogatás
 • Ladikos barangolás a madárrezervátumban
 • Csónaktúra a Kis-Tiszán, Csapói-gyümölcsös érintésével a Szerkőtoronyba
 • Vízisétány látogatás (víz felett cölöpökön nyugvó donga-utas)
 • Napkelte túra
 • Csónak és kerékpár-kölcsönzési lehetőség --
 • Vízi-biciklizés
 • Kajak-kenu túrák
 • Borkóstolás a Bükkaljai Borút pincéiben
 • A Gyalogtúra a Kormorán toronyhoz A
 • Étkezési lehetőség közeli étteremben (alacarte)
 • Kerékpárkölcsönzés
 • Csónakkölcsönzés
 

Foglalás:
A szállásdíj 40%-át foglalóként kell befizetni 3 napon belül átutalással, vagy rózsaszín postautalványon feladva, vagy szépkártyáról elküldve. A fennmaradó 60%-ot indulás előtt 3 nappal esedékes, vagy érkezéskor a szállás elfoglalásakor Fizetendő. A foglalás lemondás esetén: 2 héten belül a foglaló 60%-át megtartjuk, 40%-ot visszafizetjük. 7 napon belüli lemondáskora foglaló nem jár vissza, akadályoztatás esetén, 1 éven belül új időpontot kérhet.

Fizetés: készpénzben, rózsaszín postautalványon, Szép kártyával, szentkoronával, vagy átutalással bankszámlára.
Barion: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


 "Kormorán Étterem"

kormorn_tterem

kormorn

 

 

 

 

 

 

 

Egész évben akciók! Tervezze meg már most nyaralását!

                                                                     Poroszlón

 

Nagyközség Heves vármegye Tiszafüredi j.-ban, (1891) 5012 lakossal, posta-és táviróhivatallal és postatakarékpénztárral. A névtelen jegyző szerint itt pihent néhány napig Árpád táborának egy része. Ekkor itt földvár is volt. Itt békült ki IV. Béla fiával V. Istvánnal. Régi időben királyi sólerakóhely volt. A XIII. és XIV. sz.-ban a Bana és Jula nemzetség birta. Később a Károlyi gróf és Pejacsevich-család és az egri főkáptalan birtoka. Régi apátsága Boldogasszony tiszteletére, Valószínűleg a Gyula-nemzetségtől alapítva, már 1209. A Bencés szerzetesek kezében volt. Első ismert apátja János, 1292-ből. 1299. A Gyula-nemzetség tagjai elcserélték Domokos kir. tábornokmester több más birtokáért. Későbbi története ismeretlen. Az V. ö. Balassa, A Poroszlói apátság (angol Sion, 1896, VII. Füzet).

Településünk a Tisza-tó jobb partján, az egyik legnagyobb településként, a 33-as főközlekedési út mentén fogadó települése a Tisza-tóhoz látogató vendégeknek. A tó területe 127km2, melynek 60%-a zsombékos és száraz terület. Településünkhöz a tó 55%-a tartozik közigazgatásilag. Szálláshelyeink nívósak és a kor követelményeinek megfelelően működnek. A Vendéglátók kedvesek, figyelmesek, Önökért dolgoznak.

KÖZSÉGÜNK a természet turizmust preferálja, de nem zárkózik el a mérsékelt számú motoros 9 kw csónakoktól sem., Melyeket kikötőinkben helyezhetnek el. A Vadvízi világ lehetőséget nyújt horgászatra, vadászatra, strandolásra, de a parton lévők sem maradnak program nélkül., Mert lehetőség van csodálatos környezetben való kerékpározásra, lovaglásra, séta-és pusztakocsikázásra, megtekinthetik a Tájházunkat, ahol folyamatos kiállítás várja az érdeklődőket. Poroszló nem  a vízi sportokban kedvelt területe. Horgászok, a madarászok is szívesen látogatnak ide, hisz található itt barnahéja, ölyvek, nagyon ritkán látható a szigorúan védett kékvércse, megcsodálhatják a méltóságteljesen repülő szürke vagy vörös gémet, vagy a hófehér kócsagot, netán az éppen szárítkozó kárókatonát . Megdöbbentő az a szeretet, amellyel a csérek veszik körül fiókáikat, vagy ha a túra alkalmával rövid időre megpihennek, hallhatják a szárcsa duhogó mély hangját. Vízitúrázni többféleképpen lehet. Aki szereti a csendet és hosszabb ideig tud a vízen kirándulni, annak a kenus túrát ajánljuk, hisz így megláthatják mind azt a szépséget, amit a tározó rejt magában. A tündérfátyollal borított vízfelület, a Tavirózsák hatalmas levelei közt egy-egy fehér foltként örök emléket nyújtanak az ide látogatóknak.

A motoros, csónaktúrák két-három óra hossza leforgása alatt nagy területet képesek bejárni, varázslatosabbnál, varázslatosabb ösvényeken, szinte bujkálva előre jutni. Aki horgászni vágyik, itt a legváltozatosabb halféleségekkel találkozhat, az apró keszegtől egy kapitális harcsáig, közel 50 halfajta fogható. De nem csak a nyári időszak az, ami a horgász életét kitölti, hanem az egész évben hódolhat szenvedélyének. Kerékpáron a településen kiépített kerékpárúton, illetve a gátkoronán tehetünk kirándulást, teljesen körbe a tavon. A család minden tagja megtalálja a számára legkedvezőbb programot és a nap végeztével, Amikor megfáradva mindenki hazatér a szállására, kezdetét veheti a gasztronómiai túra, Hiszen éttermeink országos hírűek, finomabbnál, finomabb ételeket szolgálnak fel, falusias kedvességgel, nívós környezetben.

Ha a vacsorát befejezve esti sétára vágynak, akkor az alföldi naplementét megcsodálhatják. Akit a vízen ér az a szerencse, hogy láthatja a naplementét, akkor találkozhat a vöröses sárgán izzó vízi csodával, melyet "aranyhídnak" nevezünk. Ezzel nincs vége a napnak, ki kell próbálni az itt járóknak az éjszakai horgászatot, melynek hangulata elkíséri Önt egész évben. Nyársalni, vagy bográcsban főzni este, kint a szabadban, meghitten beszélgetni.

terkep

Feliratkozás hírlevélre

Útvonal tervező


A program működéséhez az Ön számítógépén a Java környezet megléte szükséges.
Kérem adja meg indulási címét, majd a ">>"-ra kattintva az újonnan megnyíló ablakban a www.map24.com oldalán megjelenik a kért útovnal.

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*
 
   
 
Főoldal | Bababarát | Senior | Akadálymentes | Üdülés az álomparton | Aktuális